Kontakt

el duffus 737 289 365

raggo23@gmail.com 603 564 100

Tůňka ani pískovna záběr nepřinesly













O víkendu jsme s Raggem podnikli kratší výpravu na jednu noc. Hodlali jsme celý volný čas- ca 30 hodin strávit na jedné zhruba pětihektarové tůňce v blízkosti Vltavy. Podle fotek co Raggo dříve nafotil to byla krásná voda. Po příjezdu jsme jí šli omrknout a vypadala ještě lépe než na fotkách, po chvíli jsme v koruně potopeného stromu viděli několik menších kaprů a naše srdíčko zaplesalo, jsou tu. Zvolili jsme místo bokem od chytajících rybářů, v blízkosti vázek. Raggo zkoušel novej biváček, já měl jenom deštník, kterej jsem na noc "vytunil" druhým pláštěm z Raggova Cyfishe- celkem dobrá kombinace-kámo díkes. Montáže jsme nahodili na místa v těsné blízkosti vázek a zakrmili, já si to vlezl osahat a voda byla ještě celkem ledová, ale pro klid dušičky...  Jednu hůlku jsem dal přes tůňku na štěrkové podloží do metru osmdesáti, do míst kde se ohýbal padlý strom a druhou kus od břehu do metru a půl, lehkého nánosu bahna a také k potopenému stromu. Krmil jsem asi deset koulí  na montáž. Raggo zkoušel výrazně menší průměry koulí a jinou hloubku, já měl 24ky. Dalo by se říci, že všechno kromě záběrů bylo moc  fajn, dobře jsme pokecali, ale záběr jsem já neudělal žádnej a Raggo měl jeden padák a několik pípanců a rybu taky neudělal.

Ráno v šest jsme se přesunuli na 15ha pískovnu s rezervací pro hnízdící racky. Tady jsme chytali  na náhodu, Raggo dvě hole na koule, já jednu a jednu plavačku s kuku a červíkem. Opět nám to nešlo, já udělal dva záběry. Jeden kapr mi utrhnul 14ku návazec a malá štička ukousla to samé. No nic, něco kolem 33 hodin jsme "hovnochytili", což teda vyčítám hlavně Raggovi, protože si sem jistej, že mě tím nakazil, ale tak co :-) Doufám, že to prolomíne co nejdříve, snad ještě tenhle tejden vyjde Lužnice... 

 

  ..........Jak již Duffus zmiňoval, páteční příjezd na nejmenovanou tůňku byl ve znamení úžasu nad krásnými a na první pohled velmi perspektivními partiemi této vody a počáteční nerozhodnosti kam vlastně naše montáže položíme. Možností, kde zakotvit byla spousta. Od všemožných poloostrůvků a do šíře rozlitého ramene na jedné straně až po partie s velkou četností vázek na straně druhé. Nejen kvůli většímu klidu od místních rybářu jsme se nakonec rozhodli pro lov v "džungli". Oba jsme si k položení montáží vybrali místa v těsné blízkosti potopených stromů. Na jednom z mých prutů měla premiéru kulička boilí z nové směsi postavené na játrech, kterou jsem před nahozením smáčel v játrovém koncetrátu a obaloval těstem. Na prutu druhém se máčela moje osvědčená "oliheň". Chytací kuličky jsem měl narolované ve velikostech cca 15mm. Zakrmoval jsem vždy ke každé hůlce zvlášť stejným druhem bojlízu jaký byl pod háčkem a to několika hrstmi ,čtvrceného a půleného bojlízu a pár kuličkami "18tek". Ještě během dne jsem měl decentní kontakt na levém prutu kdy se cívka na chvíli roztočila a pak svinger několikrát poskočil nahoru a dolu. Při pokusu o zásek jsem však neuspěl. "Poctivá" jízda za celou dobu nepřišla. Během noci mě párkrát probudil lehký pípanec. Až v raních hodinách mě z velice zvláštního snu, který přičítám litru vína a večerní debatě s kolegou na téma "bezpečí na rybách" :-)... , probudil delší padák a pak ještě několik potahů. Když jsem montáž stočil kulička bojlízu byla v podstatě rozbitá, zřejmě od všudepřítomných cejnů. Neúspěch možno přisuzovat jarnímu času lásky, který místní velcí cejni poctivě využívali k reprodukčnímu procesu a kapříci snad nejevili zájem o nic jiného než  pár chutných jiker. Nebo má snad pravdu kolega, že jsem letos tím černým Petrem a moje přítomnost ryby doslova odháni na míle daleko :-) Neklesáme však na mysli a jsem si jist, že tato malebná tůňka si v budoucnu ještě zaslouží naši pozornost. V loňském roce jsem slavil úspěchy přelomem tohoto měsíce na své oblíbené řece a tato doba se nezadržitelně blíží. V příštím týdnu tedy plánuji velké věci... :-)))

Průměrná známka: 2,80

Komentář ke článku (0)