Kontakt

el duffus 737 289 365

raggo23@gmail.com 603 564 100

Bilancování sezóny 2013, aneb třináctka nemusí být nešťastné číslo.









Když jsme se s kamarády v lednu na Kapří pohodě bavili o rybářských plánech na letošní sezonu tak mě ani nenapadlo, že si se mi v letošním roce podaří plány splnit a dokonce přidat ještě pěkný bonus navíc. Sezóna se rozběhla poměrně rychle a já si na první výpravě připsal dvě kapří jedenáctky, celkově dostatek záběrů a byl spokojen. Času málo, občasné nočky, sem tam kapřík. Kamarádi se vrátili z Francie, Přéma měl krásnou šupinatou patnáctku a já mu jí moc přál. Nedostával se čas a nočkama jsem se nedokázal trefit do větších ryb, bylo dost práce a cestování a po jednom návratu jsem si řekl, že jedu alespoň na pár hodin, mělo dost pršet, to s nima pohne… Načasování bylo celkem dobré, příjezd, stavba brolly, nahození, zakrmení a už padaly první kapky, během chvíle obloha zčernala a než jsem stihl připnout plášť kryjící vchod, měl jsem v brolly skoro potopu. Nelenil jsem a místo spánku připravoval montáže a ještě v lijáku silněji zakrmil. Déšť utichl a přišel první kapr kolem deseti, pak další a další, dokrmuji, převazuji montáže, příroda utichá a s ní i záběry. Brzy nad ránem mám záběr a po chvilce už tuším, že je tam… nebudu se více rozepisovat, mrkněte na článek, který jsem napsal:

http://www.mrk.cz/miniclanky.php?id=32028

Dvacka ze svazové vody, můj tajný sen a každoroční optimistický plán splněn.

Někdy se daří a někdy se nedaří. Mně se dařilo i týden následují, ale na jiné lokalitě. Lužnice, řeka mého mládí a mého srdce se smilovala a po letech snahy mi vydala jeden ze svých klenotů, bojovného šupináče 94 cm a 14kg, opět popsáno v „Snovém červenci“, další část z plánu tedy máme za sebou :-§

I když bych po zbytek letošní sezóny neudělal záběr, nemohu být nespokojen… Vyrazil jsem na dvě podzimní výpravičky, 3 a 4 dny a přes enormní snahu jsem se nedokázal dostat přes deset kilo, měl jsem poměrně dost kaprů, když už vzal větší, nedokázal jsem ho zdolat a možná si tak trochu vybíral daň za předchozí štěstí, nicméně jsem si to i tak užíval a znažil se z chyb poučit. Na jedné z výprav zažil můj kámoš a vzhledem k nedostatku mého času tudíž jen občasný rybářský parťák Honza nádhernou sérii pěti ryb přes 10 kilo za odpoledne, kterou po krásné patnáctce završil luxusním šupíkem přes 18 kilo, podotýkám, že jsem neměl nahozeno daleko, moc jsem mu to přál. Ale ani já jsem nezůstal pozadu a zlepšil si svůj osobák, sice v bolenovi, ale i tak dobré.
Cítil jsem, že letos ještě nějaké howado ukecám, mrazivá nočka vyšla na prázdno a tak bylo nutno ještě vyjet, jednoho prosincového mrazivého rána jsem zůstal stál na břehu pěkné lokality jako opařený, deset předchozích minut jsem páčil z vody něco, o čem se s jistotou domnívám, že mělo 10+. Nebylo mi přáno, ale vrátím se poměřit síly.

Děkuji za letošek, potkal jsem Honzu, což je jednak fanatik do kaprů, ale hlavně je to rovnej kluk a kaprovat s ním mě baví, jo a pak tak čtrnáctka a dvacka, luxusní sezóna…

Carp fishing is our passion…

Někdy u vody

Duff

Průměrná známka: 1,67