Kontakt

el duffus 737 289 365

raggo23@gmail.com 603 564 100

Vltavský bullteriér














Ve čtvrtek odpoledne jsem se po čtrnácti dnech opět vydal na cestu do své oblíbené zátoky. Okolo osmé hodiny večerní jsem měl vše nachystáno, postavené zázemí a montáže zavezeny. do setmění jsem seděl v křesle, popíjel a užíval si pohled do rozšiřující se zátoky a absolutní nepřítomnost kohokoliv. Jen já, divá zvěř a pod hladinou šupináči :-) Zalezl jsem do bivaku a pomalu usínal.

Hluboko v noci mě ze spacáku vykopal lehký pípanec. Svinger spadl o pár centimetrů. Promnul jsem si oči a jestě několik málo vteřin pozoroval jak bude záběr pokračovat. Když se svinger propadl na hranici svých možností začal jsem rychle domotávat. Když jsem dopnul vlasec cítil jsem, že půjde zřejmě o "težší" rybu. V následujících chvílích jsem se oddával pocitu z příjemné zdolávačky. Především momenty kdy jsem s prutem "ručkoval" okolo stromů pro lepší pozici byly zajímavé, hlavně když jsem prut držel levou rukou pouze za koncovku a ryba si začla odmotávat metry vlasce...V podběráku mne za svitu čelovky na rybě zaujaly nádherně velké oči, na podložce jsem pak obdivoval její mohutnou ocasní ploutev. Rychlé vážení a měření, "cvak"...pár foteček a šup s ní do vody. 97cm a 12,08 kg nejsou parametry které by leckterého "kilohoniče" oslovily :-) ale ryba to byla krásná. Dlouhý, nízký "říčňák" jehož hlava mi připomínala mé oblíbené psí plemeno...Rybka zobla jednu 24mm kuličku z játrové směsi s olihňovým AK. Po propuštění rybky jsem v černočerné tmě vyrazil znovu zavézt. Pro orientaci k návratu jsem použil pár zlomených chemických světélek. Docela zvláštní pocit na člunu na vodě v totální tmě a lehké mlze, kdy krom mžourajícího světélka není vidě téměř nic, jen z lesa se ozývá děsivý řev rozlobených nočních šelmiček, brrrrr ... :-).

Do druhého dne už záběr nepřišel. Odpoledne dorazil kamarád se svým psíkem, že zůstane do neděle. Po celém pátku bez kontaktu přišel večer jeden záběr kapra 73 cm, cca 8kg. Další záběr, tentokrát svižnou jízdu montáže v blízkosti břehu jsem udělal v sobotu pozdě odpoledne, kdy slunce ještě prohřívalo mělčiny. Rybu jsem zahlédl ve vzdálenosti cca 20m ale bohužel o ní přišel. V neděli brzy ráno mě probudil padák, než jsem se ale vymotal z bivaku bylo po všem. Snad háček bez prozihrotu nebyl tou správnou volbou...Stáhl jsem montáž, která byla posunuta tak 20m a znovu zavezl. Měl jsem pak ještě pár lehkých kontaktů ale výsledek žádný. Kamarádovi štěstí vůbec nepřálo a od pátku do neděle mu záběr bohužel nepřišel...V neděli navečer jsem měl už vše sbaleno a na člunu jsem zas vesloval zpět do civilizace...    

                                                                                                                                                                                                     Raggo